21 martie 2018

,

Cum să devii influencer în 9 pași



În debutul cărții ”Amurgul gîndurilor”, filosoful Emil Cioran scria așa ”Poți spune ușor că universul n-are nici un rost. Nimeni nu se va supăra. Dar afirmă același lucru despre un individ oarecare, el va protesta și va lua chiar măsuri spre a te sancționa”. De notat faptul că pe vremea lui Cioran nu existau rețele de tipul Facebook sau Instagram.

Am ajuns în niște vremuri în care mulți își doresc să fie influenceri. Să își crească notorietatea socială prin acțiuni pe care le fac, de la spălătul pe dinți până la legarea unui șiret. Îi vedeți peste tot, cu telefonul în mână, filmându-se în timp ce vorbesc cu propria audiență. Faima este un lucru mișto, nu mă înțelegi greșit. Nici nu aveți idee ce sentiment fain e atunci când auzi aplauze și ți se cer autografe în timp ce mergi la magazin. Mie mi se întâmplă des. Să merg la magazin, desigur. Știu poate prea bine cum este viața de influencer. Nu că aș fi vreunul, pentru că nu e foarte greu, diferența fiind doar la numărul de urmăritori. Dar am studiat fenomenul, am ajuns să simt efectele epuizării în timp ce aprofundam subiectul. 

După sute de ore de trudă, urmărirea unor influenceri, conturării profilelor următorilor, am conceput un ghid care te va ajuta să devii influencer aproape instant. Nu te va aplauda nimeni în timp ce vei ieși din casă de la început. Vei ajunge și la asta după ceva timp. Dar te vei putea filma în timp ce spui niște lucruri fără rost și tot vei avea relevanță. Asta e ce îți dorești, nu?

  1. Fii basic!
    Principala caracteristică a unui influencer este că nu iese cu nimic în evidență. Ironic, nu? Aruncă o simplă privire: toți, dar absolut toți se ocupă de aceleași lucruri: evenimente, storyuri în care ne povestesc ce au mai făcut, mai promovează un pachet de biscuiți pentru niște bani și cam atât. Ai nevoie de o cameră, multă baterie și voilla!

  1. Trebuie să crezi că tot ceea ce faci este relevant pentru lume
    Este evident că realitatea îți va dovedi contrariul. Dar nu asta este important în cazul în care îți dorești să devii influencer. Te-ai legat la șireturi și nu ți-au curs balele la cât de prost ești? Hei, trebuie arăți lumii asta, nu mulți dintre cei care te urmăresc sunt capabili.

  1. Absența unei calități te diferențiază de restul
    ”Mulți oameni aleg să NU fie influenceri pentru că au simțul penibilului și realizează că viața se rezumă la un smartphone”. Tehnic, acestă afirmație este corectă. Dar, dacă îți dorești să influențezi lumea, repetă după mine, clar și răspicat: ”Cei care judecă faptul că sunt influencer sunt doar niște frustrați care sunt extrem de invidioși pe succesul meu”. Pentru un influencer de succes, simțul realității nu este relevant. Ei își cultivă propria realitatea bazată pe interacțiunea din mediul online, iar asta poate duce la distorsiuni ale ei pe termen lung. Ce vreau să spun este că e foarte bine să fii influencer și sănătos din punct de vedere mental.

  1. Filmează tot
    Ești pe stradă? Filmează! Ești la un eveniment important unde sunt cinci persoane dintre care trei au ajuns din întâmplare? Filmează! Ți-ai schimbat pasta de dinți pentru că ăia nu mai vor să te sponsorizeze? Filmează, dar nu uită să îi înjuri și să îți îndemni urmăritorii să nu se mai spele la dinți. BONUS TIP: Semnează un contract cu un cabinet stomatologic, iar atunci când folowerii tăi vor avea dinții stricați le recomanzi cabinetul respectiv. Win-win.

  1. Reguli nescrise
    În lumea aceasta există câteva reguli nescrise. Îți voi      înșira doar două care sunt și cele mai importante. Prima se referă la faptul că există o normă de minimum 15 story-uri pe zi, indifirent de calitatea lor. Trebuie doar postate. A doua este că atunci când te întâlnești cu alt influencer, trebuie să vă promovați reciproc.

  1. Ignoră pe cei ce nu îți înțeleg viața
    Pentru că te expui multor persoane, vei da inevitabil peste o categorie de oameni care îți vor pune la îndoială munca: indivizi care îți aduc critică constructivă și îți pot spune că ceea ce faci este de căcat, extrem de neinteresant și încă 1000 de oameni au mai făcut asta pe lângă. Pe lângă că ești disperat după atenție. În limbajul uzual se numesc hateri. În orice caz, ăștia trebuie ignorați cu vârf și îndesat Pentru a te apăra cu succes de un hater, trebuie să folosești formula magică. Este simplă, se învață în mai puțin de 15 secunde. Când cineva te critică, trebuie să spui doar atât: ”E profilul meu și postez ce vreau”. Atât.

  1. Dacă ești fată, e ușor
    Înainte să acuzați acest ghid de sexism, vă invit să aruncați o privire asupra secțiunei de comentarii la pozele fetelor cu mii de urmăritori. Nu poți egala cringe-ul pe care îl simți cu nimic. Nici măcăr cu cele mai rușinoase momente din viață. Știi tu, momentele alea care nu te lasă să dormi deși s-au întâmplat acum 10 ani. Inevitabil, vei da peste creep-eri. Oameni dubioși ce și-au făcut un obicei din a lăsa comentarii. În cazul în care ești băiat, nu te speria, vei ajunge și tu la un număr considerabil de urmăritori, după ceva timp ce-i drept, dar tot vei ajunge acolo. Trebuie doar să faci ceea ce te învață acest ghid în mod frecvent și ve reuși. Iar ca un avantaj, este puțin probabil să îți lase oameni dubioși comentarii.

  1. Menționează peste tot că ești influencer
    Eticheta de influencer se sudează în timp. Trebuie să reamintești constant urmăritorilor că ești influencer și nu doar un alt cont banal. Indiferent dacă interacționezi in viața reală sau cea virtuală, trebuie să specifici că ești influencer. E exact ca la acest punct, trebuie să repeți cu fiecare ocazie că ești influencer. De asemenea, este recomandat ca tot timpul să pui și un hashtag. Ceea ce ne duce la punctul următor. #influencer

  1. Importanța hastagurilor
    Ce rost are să postezi ceva dacă nu pui hashtaguri? Orice lucru pe care îl vei arată pe profilul tău trebuie să fie acompaniat de hashtaguri. Multe. Numărul de hashtaguri este direct proporțional cu numărul de cuvinte pe care îl are descrierea. Este irelevant dacă au legătură sau nu cu postarea în sine. Un cuvânt din descrierea însumează automat între 3-5 hashtaguri. Nu te speria, nu e nevoie de multă matematica. După ceva timp îți va intra în sânge acest proces.

Bonus tip: Nu investi foarte mulți bani în asta. Nu ajunge ca fata asta.
Bonus tip 2: Nu arată acest ghid la alți influenceri. Oricum veți face aceleași lucruri și fără. Este natural.

Astea fiind spuse, te poți pregăti de pe acuma de o viață cum vedeai doar în filme. Evident că va fi ca în filmele cu buget redus la început. Pentru că ți-am spus să nu investești foarte mult în asta. Însă, pas cu pas, vei ajunge la viața pe care ți-o doreai. Succes!

sursă foto: influitive.com


Urmăreşte-ne pe Facebook!