9 noiembrie 2016

,

Tu știi să folosești un hashtag?

Este anul 2016 și mai nou #pentru #fiecare #rahat #folosim #hashtag. Toți o facem. Eh, aproape toți pentru că sigur câțiva deja se gândeau să tasteze un comentariu despre cum ei nu folosesc așa ceva. #hateri
Și totuși, la ce folosesc aceste hashtag-uri (sau heșteguri pentru naționaliști)? Wikipedia ne oferă o definiție simplă:   Este o modalitate de a înștiința prin etichetarea tipului de conținut.” Specifică rețelelor de socializare. În social media, Twitter a fost prima platformă care a utilizat hashtag-ul, cam prin 2009. Acum, mai toate rețelele de socializare. 
Până când am început să le folosim toți (sau aproape toți) în mod obsesiv, noi știam ca # I se spune diez. Hai, nu zi că nu-I așa. Îți aduci aminte când suna-I lumea cu număr ascuns? Doar nu spuneai ”heșteg 31 heșteg”, ci ”diez 31 diez”. Heh, vremuri demult apuse.
Aparent, lumea folosește # pentru orice. Multă lume îl văd ca mod de exprimare. Unii îl folosesc obsesiv, alții în mod umoristic, ceilalți pentru că nu știu ce să facă altceva și pare cool.
#Dar #oare #știm #să-l #folosim #așa #cum #trebuie? #probabilcănudarcecontează? #hashtagulesmecher. Scopul lui predefinit și-a pierdut de ceva timp sensul. 

Probabil că dezbaterea aceasta nu-și are sensul și tot ce-i scris aici este inutil. Aparent, lumea se folosește de tot ce arată bine, sau mai bine spus, de tot ce dă bine pentru alții. Așa a fost și pe vremea Yahoo Messenger-ului, și în epoca Hi5 și cam ca tot ce a fost la modă la un moment dat, vorba piesei “Toate au fost la timpu’ lor ceva exagerat”. Întrebarea este dacă “heștegul” va disparea? Probabil că da, orice chestie e efemeră, oricum și lumea asta se va sfârși cândva, și da, automat va dispărea și hashtag-ul. #premonitie #hater