9 decembrie 2016

N-ar trebui să ne luăm de Biserica Ortodoxă, ci de politicieni


Poate ți-ai dat seama că, în ultimul timp, este foarte cool să faci mișto de Biserică, de Patriarhul Daniel, de popi. Ești șmecher dacă comentezi despre cum fură ei bani de la gura bolnavilor, de cum nu se construiesc spitale din cauza lăcomiei lor, de cum ei sunt răul absolut, că totul în țara asta ar merge bine fără popi. Ei, bine, haideți să ne luăm de politiceni din cauza lipsei spitalelor.

Biserica Ortodoxă este o instituție foarte departe de a fi perfectă, o instituție cu probleme mari legate de conducătorii ei, care la prima ocazie se îmbracă din cap până-n picioare în aur. Doar că, pur și simplu, m-am săturat să aud aceleași lozinici fără să fie gândite de cei care le promovează, le spun doar pentru că sunt cool.

Prost e cel care dă, nu cel care cere

Aș vrea să vă zic un secret, nu este treaba BOR-ului să facă spitale și nici nu e vina lor că nu merge bine țara. După principiul "prost e cel care dă, nu cel care cere" putem spune foarte siguri pe noi că vina este a statului. Politicienii aleg să ofere sume importante de bani popilor doar pentru a fi ajutați cu ciozvârte electorale în campaniile de pe sate.

Biserica Ortodoxă s-ar putea susține foarte bine și singură, nu are nevoie de pomeni din partea statului, pentru că asta sunt în comparație cu banii pe care reușesc să-i strângă anual. De exemplu, la un pelerinaj la Sfânta Paraschiva, BOR a reușit să strângă în jur de 3 milioane de euro. Poate vei spune că nu e o sumă exagerat de mare, dar gândește-te că în afacerea asta există doar profit, zero investiții.

Cea mai performantă instituție din România

Dacă toate instituțile din România ar funcționa la fel de bine precum Biserica, am ajunge foarte departe ca țară. Biserica Ortodoxă este cea mai performantă instituție din România. Hai să ne imaginăm că Ministerul Sănătății ar fi o instituție măcar pe jumătate la fel de performantă, s-ar construi zeci de spitale în câțiva ani. De ce nu se întâmplă lucrul ăsta? Din cauza statului, mai exact din cauza politicenilor.

Politicienilor nu le pasă de sănătate, de agricultură, de infrastructură sau turism. NU, le pasă de voturi. Și ce altă metodă este mai bună de a obține voturi decât asocierea cu biserica și promovarea candidaților în cadrul slujbelor duminicale. Sătenii au cea mai mare încredere în preotul satului. Evident că dacă scrie pe calendarul ortodox să pui ștampila-n stânga, n-o s-o pui în dreapta. O pui unde trebuie, că te bate Dumnezeu. 

Urmăreşte-ne pe Facebook!