19 decembrie 2016

,

De ce nu ar trebui să te iei de generaţia "tabletă"


”Generația asta nouă e nașpa. Cum să îi pui copilului tableta în mână? De ce i-ai cumpăra așa ceva? Of, păi când eram eu mic eram toată ziua afară”. Îți sună cunoscut, nu? Gândul general al generației noastre. Hai că îți mai dau una: ”Ce e și internet-ul ăsta? Calculatoare le trebuie lor? Noi eram generația cu cheia la gât, toată ziua eram afară”. Și asta îți sună cunoscut, nu? Sigur ai auzit un părinte acum vreo 10 ani ce spunea asta. Vezi tu, raționamentul e același, doar perioada este diferită. Și mai ții minte că dacă auzeai chestia asta, spuneai că părinții nu înțeleg. Ei bine, felicitări. Ai ajuns să te plângi la fel ca ei.

”Dar sunt atâtea exemple, mai este și problema obezității.” Și? Obezitatea e o problemă veche, nu de ieri sau de azi. Și problema e că nu se face sport, e mai mult o problemă de educație. Și cine oferă educația? Ai ghicit. 

”Copii ăștia sunt proști, toată ziua stau cu telefonul în mână și se laudă cu tot felul de jocuri stupide”. Tu când erai mai mic nu erai ”prost”? Nu îmi spune că ești mulțumit de toate deciziile pe care le-ai luat în adolescența ta. Și ce? Noi nu ne lăudam cu jocuri ca și Counter-Strike? Dacă copilul are smartphone, lasă-l să aibe. Pun pariu că și tu dacă aveai la vremea aceea, profitai din plin. Și eu făceam la fel. Și oricine altcineva. Lumea progresează. Nu te poți împotrivi acestui fapt. Obișnuieste-te cu ideea!


kids hipster tablets

În toată istoria, fiecare generație a avut problemele ei. Și a noastră, și a lor, și asta care vine. Nu există generație mai bună sau mai rea, este procesul firesc al evoluției. Există un cuvânt care descrie acest ”război”: JUVENOIA. Un sentiment pe care l-ai avut de câteva ori, dar nu ai știut că există un termen pentru el. Nu are traducere în limba română și înseamnă ”o frică exagerată asupra lucrurilor ce îî influențează pe copii în vemurile noastre” 



”Juvenoia” a fost resimțită de fiecare generație la vremea ei. Pentru că asta este până la urmă, un simplu sentiment. Nu înseamnă că generația ta e cea mai tare și că celelalte îs nasoale. Spui asta doar că tu te-ai regăsit in ea. Că ai făcut parte. O simplă mostră de identitate. Peste ceva timp, oamenii-tabletă se vor plânge de copii-hologramă. Iar copii hologramă vor scrie pe iSpace despre cum generația lor e cea mai tare. Înțelegi? Este doar un simplu fenomen sociologic. Tehnologia este într-o continuă dezvoltare.. Și noi trebuie să avansăm deodată cu ea. Lucruri bune și rele vor exista tot timpul.


Urmăreşte-ne pe Facebook!