25 decembrie 2016

Ce-ar fi să încercăm să fim mai buni şi în zilele în care nu e Crăciun?


Suntem în toiul sărbătorilor. Hai se ne bucurăm împreună de asta. Știți ce înseamnă Crăciunul, nu? Brad (nu fostu' lu' Angelina), Coca-Cola, Singur Acasă. Of, ce glume previzibile am. Cam ca și Singur Acasă la Pro TV. Hahah v-ați prins? 

Și vine iar perioada aia a anului în care luăm cadouri, ne vizităm rudele și ne așteptăm să fie totul frumos. Doar ca până la urmă ajungi să realizezi că nu ai bani de mai multe cadouri, rudele tale se rezumă la o mătușă, probabil, cam schizofrenică și nesuferită și totul se duce de râpă. Apoi în seara de Ajun îți bat țiganii încontinuu la ușă să îți cânte colinde. Și tu nu le răspunzi pentru că știi că nu ai bani să le dai că i-ai cheltuit pe cadouri. Sau poate pentru că nu-ți plac țiganii. Dar noi nu suntem rasiști, ai uitat? 

Și pe Facebook e plin news feed-ul de mesaje de genul ”Crăciun Fericit”. Și dacă nu ești un forever alone, telefonul îți este bombardat de astfel de mesaje pe care le primești de la tot felul de oameni de care nu-ți pasă (și nici lor de tine, stai liniștit), dar pentru că este Crăciunul, trebuie să fim mai buni. Și pentru că nu ești un om oribil, simți nevoia de a trimite și tu mesaje unor oameni de care nu-ți pasă. Dar e bine. Suntem mai buni. Ne pasă de persoane de care nu ar trebui să ne pese. Doar este Crăciunul. Nu contează că ne pasă pentru 10 secunde. De fapt nici nu ne pasă de persoana în cauză, ne pasă de telefonul de pe care tastăm. Știu, știu, exagerez și am folosit de foarte multe ori ”ne pasă”. Dar nu poți spune că nu este așa. Hai, de ce să ne ascundem? Rămâne între mine și tine. Îți promit.

GIPHY Studios Originals nice santa santa claus naughty

Și după ce trece Crăciunul, vine mult așteptatul Revelion. Știi tu, noaptea aia dintre ani în care lumea se îmbată și dă cu artificii. Ah, și era să uit. Noapte în care lumea nu poartă roșu, că cică aduce ghinion (așa era o superstiție pe vremea când eram mai tânăr, probabil s-a scos până acum). Și e noaptea aceea în care Antena 1 și Pro TV-ul fac rating mare cu show-uri de proastă calitate.  Pentru că astea prind la români. Pe lânga asta, mulți cetățeni văd negru în fața ochilor. Adică pe Dan Negru (ok ok am încercat să fac o glumă). 

Și te trezești pe 1 ianuarie, probabil seara și foarte mahmur. Pentru că ai băut mai mulți litri de alcool ca anii lui Iliescu. Știu, sună oribil. Dar felicitări, ai reușit să te autodepășești. Chiar, oare înainte să se introducă noțiunea de "revelion", Iliescu ce făcea în noaptea de 31 decembrie? 

Zilele trec, probabil deja ți-ai făcut abonament la sală și ai spus că de mâine te apuci. Doar că deja e 4-5 ianuarie și mâine începi școala/facultatea/serviciul. Dar să nu ai grijă, vei repeta experiența anterioară în mai puțin de un an. Pentru că, ai ghicit, vin din nou sărbătorile ! Este din nou vremea să fim mai buni. Era să uit, prin primăvară ai Paștele.

Nu am înțeles niciodată chestia asta cu ”să fim mai buni”. De ce să fim mai buni doar atunci? De ce nu și acum? De fapt, tot timpul. Chiar așa trebuie să fim împinși de la spate? 

TIPIC9.ro vă urează SĂRBĂTORI FERICITE! Și nu îți face griji, ne pasă de tine tot timpul. Pentru că ne citeși. Și fără tine, nu ar avea rost să mai scriem. Ai putea totuși să mai dai click-uri pe reclame să facem și noi bani, dar nu este grabă. Glumim, evident. Dar totuși, hai să fim mai buni nu doar în pragul sărbătorilor :). 

movie christmas merry christmas home alone macaulay culkin

Urmăreşte-ne pe Facebook!