7 decembrie 2016

Dacă ești ignorant, nu citi articolul ăsta!



Salut, am o întrebare pentru tine (de fapt sunt mai multe): TU cum privești lucrurile? Ești tot timpul convins că ceea ce crezi tu este de necombătut sau îți lași loc de îndoială? Ai o gândire deschisă sau alegi să te ghidezi după niște principii ce nu dau dovadă tot timpul de eficiență?
Vreau să fim sinceri. Sau, mai bine spus, nu te minți acum. Serios. Ești mândru de realizările tale, de valorile în care crezi, de cum ți-ai parcurs până acum drumul în viață? Dacă răspunsul tău este DA, atunci poți să te oprești din citit. Dar dacă NU, probabil vei face același lucru. 

Din cauză ca alegem ignoranța în detrimentul unei schimbări. Pentru că societatea actuală ne hrănește atât de mult ego-ul încât ne credem stăpânii universului, în condițiile în care nu ne putem stăpâni nici propria persoană. Pentru că acel cuvânt, demnitate cred că îî zice, își pierde din adevarată valoare.
Alegem să ne luăm după anumite stereotipuri și să judecăm în jur tot mișcă, să ne dăm cu părerea cu privire la orice chit că nu știm despre ce-i vorba. Și asta-i o boală nasoală. Ignoranța e oribilă. Dar tot alegem să rămânem bolnavi pentru că ”sănătatea” impune un efort. Un efort să ieșim din bula noastră de autosuficiență, să încercăm chestii, să nu mai calcăm peste cadavre, să acceptăm că greșim. Oribil, nu?
Nu vreau să generalizez, știu că există oameni faini, însă din păcate reprezintă o minoritate. O minoritate pe care aș vrea să o văd transformată în majoritate. Dar asta nu depinde de mine și nici de tine. Depinde doar de ei, din păcate.. sau din fericire ? E greu să stârnești un om să se schimbe. Dar există o parte bună: tu te poți schimba și poate îl poți determina pe cel de lângă tine să îți ia exemplul. Dar aici tu ai puterea de decizie. 
Viața chiar este simplă, dar noi alegem să o complicăm...

Urmăreşte-ne pe Facebook!