1 martie 2017

Martie, mărțișoare și femei


A venit primăvara. Hai să ne bucurăm cu toții și să scriu acum un text lung ce nu spune nimic despre cât de frumos este acest anotimp. Cu cuvinte tipice ca ghiocel, mărțișor, căldură, ziua femeii, feminism, mai, flori, portofele goale și dinastea. Probabil învățătoarea din școala generală ar fi mândră de mine. Știți cine mai scrie texte dinastea pline de nonsens ? Exact, toți deținătorii de bloguri dubioase unde se scriu chestii ca "M-ai pierdut, prostule!", ”Ador când mă dezbracă de cuvinte, dar și când mă îmbracă cu halatul lui, să nu răcesc” (da, există un text cu titlul ăsta), ”Martie, mărțișoare și femei”. Fetelor, știm că vă plac astfel de texte, dar nu mai bine citiți o carte? Măcăr au un anumit stil, un om a muncit pentru a scrie asta. Nu doar a scris un rahat și l-a aruncat pe net cu speranța că va fi apreciat. ”Dar Daniel, și tu faci asta !”. Exact, dar eu încerc să îți deschid ochii aici. De fapt, e o contradicție pentru că e clar ca ai ochii deschiși pentru că citești cuvintele astea. Și acum te gândești ce chestie drăguță a făcut autorul aici. Poate ai vrea un mărțișor.

Da, și cu mărțișoarele am ceva. Nu prea le mai văd rostul. Era okay prin generală când dădeai mărțișor fetei de care îți place că poate poate te pupă. Iar din câte am înțeles, în Moldova se procedează invers, dar raționamentul e același. Nu prea înțeleg cum vine asta. Ipotetic. Tu dai un mărțișor unei fete. Ce semnifică acel mărțișor? Și oricum, nu aduce nimic util. E doar ”drăguț”. De parcă nu ar ajunge acel mărțișor în plasa cu mărțișoare, și îl pui acolo fără să îți mai pese de el (mărțișorul), lăsându-l singur într-o lume atât de rea. Dacă nu se adaptează ? Dacă mărțișorul-șef (adică ălă pe care l-ai primit de la iubitul tău în liceu) nu-l va accepta și îl va izola de celelalte mărțișoare, iar ție oricum nu-ți mai pasă că a trecut 1 martie. Cine-i omul oribil aici?

Și stați așa, vine 8 martie. Ziua Femeii. Da, aparținătorilor de sex masculin, vine vremea grea. Într-o societate în care se vrea egalitate între sexe, este social acceptat ca, într-o anumită zi din an să fie declarat ziua femeii. Da da, păi pe acest raționament putem declara că în celelalte 364 de zile ale anului normal ar fi ziua bărbatului. ”Vai Daniel, cum ai ajuns la o asemenea concluzie?”. Câteodată și eu mă surprind pe mine, sincer să fiu. Mă rog, asta-i doar o tentativă de glumă foarte proastă. Revenind la subiect, facem cadouri femeilor din viața noastră, de 8 martie. Că așa face toată lumea. Și toate fetele își etalează cadourile pe Facebook. Plin de poze, buchete de flori, ciocolate, descrieri ca ”ms yubi”, ”love you more than anything else”, ”love you as a friend” (a durut asta, știu). Și am zis fete. E ziua femeii băi ! Daca nu ești femeie (adică dacă încă te referi la tine că ești fată), atunci nu te poți lăuda. În consecință nici cadou nu primești. Și dacă nu vă convine, fetelor, atunci faceți ”Ziua Fetei”. Vezi tinere liceean, ți-am salvat portofelul de o investiție. Acum poți să faci niște meditații în plus că probabil ai BAC-ul. Cred că ar trebui să primesc Oscarul pentru cele mai proaste glume. Chiar, ai văzut ce s-a întâmplat la Oscar? Stai liniștit, nu voi scrie despre asta.

Partea bună a primăverii? Că se pot da share-uri pe Facebook la piesele alea ce se ascultă doar acum, ca ”Primăvăra începe cu tine” și ”Primăvara” de la Haarp Cord (și eu fac asta). Și toată lumea e mulțumită. Pentru că se încălzește, lumea reînvie. Și să vorbim puțin de primăvară. Cum adică prima vară? Adica ce, primăvara e atât de neimportantă în regnul anotimpurilor încât să-l numiți după vară? Adica e ca și cum Primăvara ar cântă în deschiderea concertului pe care Vara îl va susține. Adică e ceva de umplutură. De ce discriminăm în halul ăsta acest anotimp pe care-l iubim atât de mult? Hai să-i schimbăm numele, să-i dăm o identitate nouă. Tu ce nume i-ai da? Și nu, nume ca ”ce dracu am citit?” sau ”dă-vă dracu, unlike” nu se pun.  

Urmăreşte-ne pe Facebook!