3 martie 2017

Plângere împotriva "Legii lui Mocanu"


 „Alo, alo, alo, bă, alo...îți dau 5 minute să ajungi la poliție!”Abuz în serviciu, presiuni, uzurpare, jigniri sunt doar câteva dintre cuvintele care îl descriu pe comandantul Poliției Lupeni, Dănuț Mocanu. 21 de polițiști de la Lupeni, au hotărât să rupă tăcerea după ce în repetate rânduri au fost jigniți, puși să scrie rapoarte false sau rapoarte unul împotriva altuia, când un coleg făcea ceva ce nu îi era pe plac comandantului Dănuț Mocanu. 

Sătui să mai trăiasca în ”legea lui Mocanu”, cei 21 de polițiști din Lupeni, au înaintat un memoriu Ministerului Afacerilor Interne, IPJ Hunedoara și sindicatelor în care au descris condițiile de stres în care trebuie să lucreze.  Însă pâna în prezent înafara unei anchete interne desfășurata de IPJ Hunedoara, nu a fost luată nici o masură. Fapt ce nu ar trebui să ne surprindă, daca ținem cont că există zeci de plângeri împotriva comandantului, anchete jurnalistice locale și naționale însă nimeni și nimic nu-l clintește pe Dănuț Mocanu. 



Odată cu semnarea memoriului, cei 21 de polițiștii de la Lupeni, nu au știut că semnează viitoarea listă a persoanelor anchetate de comandant, căci da, despre el este vorba, Dănuț Mocanu, a început să-și investigheze singur cazul și prin asta mă refer  la faptul că a început să îi interogheze pe cei care au îndrăznit să semneze memoriul. 


Pentru că nici o faptă de curaj nu rămâne neanchetată, în decursul zilei de marți, 28 februarie, comandantul a început să îi interogheze pe polițiștii care au semnat memoriul, cu scopul de a-i intimida. Drept dovadă de rezistență a acestora față de acțiunile comandantlui, polițiștii au înaintat o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba unde au sesizat infracțiunea de uzurpare a funcției,  art. 300 Cod Penal raportat la art. 309 Cod Penal.  Prin invstigarea cazului Dănuț Mocanu și-a însușit în mod fraudulos o funcție pe care nu o deține. A declarat o sursă din poliție. 

Click pe imagini pentru a le mări