28 martie 2017

Acum îţi poţi enerva prietenii făcând live-uri şi de pe calculator


Binecunoscuta funcție de live a Facebook, iubită de unii și urâtă de majoritatea oamenilor, își face debutul și pe calculator. Urâtă pentru că cei mai mulți utilizatori au înțeles să folosească această funcție ca pe un instrument prin care să-și confirme existența, filmându-se zeci de minute în șir nefăcând, practic, nimic interesant.

Fenomenul ăsta, în vogă acum, îmi aduce aminte de vechile video-uri cu păreri. Pe atunci, oamenii cu foarte mult timp liber se filmau în timp ce își catalogau prietenii care comentau cu inimioare (sau mai știu eu cu ce) cu diverse adjective... nu știu cum se făcea că toți prietenii erau "de treabă". Eh, hai că deja devenim melancolici, să revenim în actualitate!

Această capabilitate era deja disponibilă pentru administratorii de pagini de Facebook, însă utilizarea acestei funcţii implica utilizarea de software şi echipament dedicat, care nu era la îndemâna tuturor. Activarea funcţiei pe PC-uri va utiliza cel mai probabil o soluţie „one click”, similară cu cea de pe smartphone-uri, unde totul este setat automat. Se pare că utilizatorii vor putea apela atât la hardware-ul integrat în computere (precum webcam-uri şi microfoane de pe laptop-uri), cât şi la echipament separat, conectat la computer.


Suportul oferit pentru desktop-uri deschide calea către multe alte posibilități în ceea ce privește streaming-ul de conținut, acesta având posibilitatea de a deveni chiar mai popular decât cel de pe telefoaneFacebook are posibilitatea de a aduce mai multe setări pentru utilizatorii de PC-uri care vor să transmită live, spun cei de la flipboard.com.

Pentru a porni un clip live pe Facebook de pe un calculator, trebuie să apăsați pe iconița de ”Clip video în direct” când vreți să scrieți o postare.



Urmăreşte-ne pe Facebook!
Urmăreşte-ne pe Facebook!