1 mai 2017

Ce înseamnă să ai noroc?



Norocul constituie o necesitate a vieții noastre. Cel puțin asta ți-ar spune un om ce joacă la aparate. Sau unul ce a câștigat la loterie. Există noroc? Îl putem măsura? Sau este pur și simplu o chestie de circumstanță? 

Din punct de vedere științific, putem vorbi despre noroc dintr-o perspectiva psihologică decât ca o probabilitate, conform popsci.com. Norocul este doar atitutinea pozitivă pe care o ai și astfel ți se creează noi oportunități, fiind mult mai receptiv la lumea din jur. Asta nu înseamnă că o să găsești tot timpul bani pe jos, dar înseamnă că o să ai tot timpul parte de diverse oportunități. 


Însă atenție, nimeni nu îți garantează că vei câștiga toate biletele la pariuri sau vreun cazino va da faliment din cauza ta și a atitutidinii tale pozitive, nu putem exagera chiar așa. De fapt, poți face și asta, pentru că este un joc al probabilității. 


Să luăm exemplul cu o monedă. Cap și pajură (și nu, nu vorbim de bani și steme). Dacă de trei ori iese cap, ar trebui să iasă pajură, nu? Șansa este tot de 50/50. Nu putem garanta asta. Exact și dacă vrei să îți incerci norocul pe banii tăi. Șansa de faliment este de 50/50, doar că nu știm încă daca a ta sau a casei de pariuri (dacă chiar ești curajos să riști).
 
”Am norocul scris în frunte, e norocul meu”


Domnul din imagine este Frane Selak și este considerat cel mai norocos om din lume. De ce? A reușit să ”fenteze” moartea de 7 ori, iar în 2003 a reușit să câștige la loterie peste 1 milion de dolari! 





Lucky



Joan R. Ginther a câștigat loteria de 4 ori!! În condițiile în care sunt șanse mai mari să te lovească un asteroid decât să câștigi la loto. Prima dată 5,4 milioane, 10 ani mai târziu a mai câștigat 2 milioane, peste 2 ani încă 2 milioane, iar în 2008 a câștigat 10 milioane! Menționăm că toate sumele sunt în dolari, însă puteau să fie și în RON, tot erau foarte mulți bani..

Urmăreşte-ne pe Facebook!