25 noiembrie 2016

,

Suntem pe primul loc în Europa!

Da, da! Ați citit bine. România este pe primul loc. După ce în articolul anterior am menționat faptul că suntem ultimii la mai multe capitole, iată că am reușit să ajungem în top. La ce? La viol. De fapt, nu, "viol" e cam puțin spus, ci la faptul că sexul fară consimțământul celuilalt este acceptabil în unele situații (majoritatea).
Comisia Europeană a întocmit un raport numit ”Gender-based violence” (and no, I didn’t assume your gender) iar rezultatele le puteți privi și voi în imaginea prezentată un pic mai sus.
 Vă recomand să priviți problema din altă perspectivă, mai bine spus dintr-o perspectivă vasluiană. În sine, acest subiect este mult mai profund. Nu e vorba că o faci fără să vrea.  E vorba că faci ce vrei tu ! Și asta trebuie să înțelegem noi, ca societate. Că tot timpul trebuie să ne punem dorințele pe primul loc și astfel, să ne împlinim visurile. 
Poate ziceți că am ceva cu județul Vaslui sau cu vasluienii, lucru total fals. Ca să vă dați seama mai clar, am să vă povestesc o întămplare din istoria recentă a județului. Este o întâmplare de care, cel mai probabil, ați auzit. Și anume povestea fetei violate de șapte țărani în Vaslui. Dar mai odios decât fapta în sine a fost reacția celorlalți țărani din satul vasluian: "Asa-i trebuie, nu era fată cuminte". Dar haideți să revenim la oile noastre (nevasluiene).
O mai știi pe aia din liceu care te tot refuza din diverse motive? Erai nebun după ea și credeai că universul se învârte în jurul ei și că o să trăiți fericiți... dar ea încontinuu te refuza și-l alegea pe cocalarul ălă incult care se bucura de statut printre ceilalți cocalari și care avea o mașină mai șmecheră decât a ta (preferabil marca BMW). Din fericire, am o veste bună pentru tine. Tu vrei, ea nu. Contează că ea nu vrea? Nu! E social acceptat să faci doar ce vrei tu! Așa că, ce mai aștepti? 

Înlăturând pamfletul pe care l-am scris până aici, în fond, este o problemă serioasă. Și dacă până și violul este tipic 9 (nouă, dar facem puțină promovare) și dacă doar așa putem ajunge în top-uri, atunci avem multe de reparat în societate...

Urmăreşte-ne pe Facebook!