3 decembrie 2016

Profesorul care a demonstrat că bătaia e ruptă din rai


Pe scurt, un profesor de religie din Vrancea a fost acuzat că a lovit cu pumnul niște elevi de clasa a șaptea. După ce incidentul a ajuns în atenția conducerii, profesorul a demisionat. O reacție normală în urma reacției violente.

Acum probabil câțiva apărători ai profesorului vor spune ”Dar vai, acei elevi erau obraznici și mi se pare normală reacția profului, mai ales când ei au întrecut limita.”. Serios? Cum impui respect prin violență? Mai ales când ești profesor. Bătăia rezultă în frică, nicidecum în respect. Și mai ales, erau niște copii de clasa a șaptea, nu e ceva imposibil să îi stăpânești, mai ales dacă te numești profesor.

Mai țineti minte acum câțiva ani când ora de religie a devenit opțională ? Când unele vedete autohtone au făcut clipuri în care spuneau să acceptăm ora de religie, că ea este necesară, că blabla. Și acum sunt de părere că ea ar trebui scoasă definitiv, nu să fie opțională. Pentru că nu e vorba de spiritualitate, ci de îndoctrinare. Religia se face acasă, nu la școală. Pe bune, uitați-vă în manualele de religie. Au fost mai multe scandale pe tema asta, așa că nu are rost să vă expun aici pentru că nu aș aduce nimic nou.

”Dar mie îmi place ora de religie, îmi crește media.” Te va ajuta undeva asta ? Defapt nu, reformulez: te va ajuta vreodată media pe care ai acumulat-o în liceu ? Îi va pasă cuiva, undeva, vreodată că tu ai avut 9,79 în liceu și ai fost mai bun ca restul ? Nu. Nu îi va păsa nimănui. Poate doar vei fi mai bun la asimilarea unor informații inutile.

Sunt multe de discutat pe aceste teme. Dar să ne întoarcem la profesorul nostru sau poate nu e o idee așa de bună pentru că nu vrem să fim bătuți, nu?
 
Urmăreşte-ne pe Facebook!