25 ianuarie 2017

Ce opțiuni ai după ce termini liceul


Cu toții ne dorim să realizăm ceva în viață, să nu ajungem la o vârstă la care atunci când privim înapoi să constatăm cu stupoare că nu am realizat prea multe, că părinții încă mai sunt considerați sponsori, că împarțitul apartamentului cu cineva nu mai este o treabă chiar atât de cool. 

Trebuie să te decizi ce vrei să faci cu viața ta, încerci sa îți cântăresti bine opțiunile și ajungi la concluzia că România nu iți oferă atât de multe posibilitați. Toți liceeni își pun aceeasi întrebare „ ce fac dupa ce termin liceul ?”

Oare ce alte opțiuni au elevii după terminarea „celor mai frumoși ani din viață ”. Tot mai mulți dintre proaspeții absolvenți de liceu ( înafară de cei și mai mulți care abandoneaza școala) aleg să străbată drumul străinătății, o altă mare mare parte optează pentru școlile de poliție care își măresc numărul de locuri disponibile în fiecare an, un lucru ciudat, pentru că, cu cât avem mai multă poliție în țară cu atât mai puțină ordine.

Însă cei mai mulți aleg să urmeze o facultate, pleacă într-un oraș mai mare cu gândul că o să facă ceva în viață, dar ajung să se lovească de multe greutăți. Orașele mari te schimbă, agitația și traficul de la primele ore ale dimineții o să ți se pară ciudate, dacă mai ai și norocul de a sta într-un cămin studențesc o să realizezi cât de dor o să îți fie de liniștea de acasă. Dar cu cât petreci tot mai mult timp plecat cu atât descoperi că nu iți dorești să te întorci în orașul tău, ești înconjurat numai de persoane de vârsta ta, iar faptul că părinții nu mai stau cu gura pe tine nu poate decât să te bucure.

Dacă ești o persoană deschisă si comunicativă o să iți faci rapid prieteni, o să iți dorești să te plimbi și să vezi toate localurile frumoase, o să dai de tot felul de persoane de la cele mai ciudate și dubioase până la unele pe care le poți considera cei mai buni prieteni. Realizezi că, la facultate, nimic din ce ai învățat acasă nu se aplică, trebuie să înveți să te descurci, trebuie să fii totodată meșter, instalator, câteodată și electrician. În caz că nu ști sa gătești nu te panica, tot la facultate o să înveți să faci si asta, pentru că shaorma nu pică bine de cele mai multe ori.

Urmăreşte-ne pe Facebook!