28 aprilie 2017

9 lucruri interesante pe care nu le-ai citi în mod normal într-un articol de curiozități



Tu ce ai învățat astăzi? Există tot felul de lucruri interesante, internetul este plin de astfel de curiozități. Sunt și plictisitoare, dar există și lucruri ce îți pot capta atenția. Important este să știi unde să le cauți.  Toate informațiile au fost preluate de pe reddit.

1. Din 2007 până acum, Bill Gates, fondatorul Microsoft (ca să nu spunem cel mai bogat om din lume) a donat peste 28 de miliarde dolari în acte de caritate, salvând 6 milioane de vieți. 

2. Liviu Librescu, un evreu născut în România a fost un inginer american, om de știință, profesor universitar și supraviețuitor al Holocaustului. Destul de impresionant până acum. La vârsta de 76 de ani încă era profesor la Universitatea de Virginia. Pe 16 aprilie 2007, Seung-Hui Cho a intrat în Universitate și a început să tragă. Librescu, pentru a-și proteja studenții a ținut de ușă în timp ce atacatorul încerca să intre, fiind împușcat de mai multe ori prin ușă. 22 de studenți au ieșit pe geam, fiind salvați grație sacrificiului profesorului, ce a murit după ce a încasat un glonț in cap.

3. Un milionar a anunțat că își va îngropa Bentley-ul pentru viața de apoi. După ce majoritatea reacțiilor au fost negative, acesta a făcut o referință la donarea de organe spunând: ”Oamenii îngroapă lucruri mult mai valoroase ca mașinile și nimănui nu-i pasă”.

4. Cu 50 de ani înainte ca femeile să fie lăsate să studieze medicina, Margaret Ann Bulkley s-a deghizat în bărbat pentru 56 de ani pentru a studia și a deveni doctor, dezvoltând un alter-ego, Dr James Barry. După moartea sa (sau al lui), în 1865, secretul a fost dezvăluit. A lucrat 46 de ani în armată ca medic.

5. În 1984, Steven Tyler, solistul Aerosmith, a auzit o piesă la radio și i-a plăcut foarte mult. Sugerându-i lui Joe Perry să facă un cover după acea piesă, acesta i-a răspuns: ”Suntem noi, cretinule!”. Aparent Tyler a uitat că piesa e cântată de Aerosmith din cauza drogurilor.

6. Termenul ”Hippie” este derivat din ”Hipster”, ce descrie fanii jazz-ului din anii 1940. Hipster erau cunoscuți pentru consumul de cannabis si sarcasm. Și-n 2017 e la fel, fără partea de jazz probabil.

7. 70% dintre milionari nu se consideră bogați... (nici eu nu mă consider..)

8. Donatorii de sânge din Suedia primesc un mesaj pe telefonul mobil de fiecare dată când sângele lor este folosit pentru a salva o viață.

9. După asasinarea lui John F. Kennedy din 1963, Marthin Luther King Jr. i-a spus soției ”Asta mi se va întâmpla și mie. Ți-am tot spus, e o societata bolnavă!”. Nu mai are rost să spunem că a avut dreptate.

Urmăreşte-ne pe Facebook!