22 aprilie 2017

Dă-mi banii tăi și am să-ți arăt cum să faci (mulți) bani!

Imagine aleatorie cu niște corporatiști în extaz

Trăim în epoca ego-ului. Spune-i unui om că este special și se va simți bine, spune-i că nu-i așa și o va lua razna. Rețelele de socializare ne alimentează individualitatea. Orice acțiune a noastră, oricât de banală ar fi ne este validată continuu de către cei apropriați sau diverși dubioși de pe internet (asta dacă ești fată). Și ne place. Atenția primită este gratis. Dar știți ce nu este gratis? Calea spre succes oferită de diverși neinteresanți care au descoperit tainele vieții și îți vor promite succesul garantat, dar numai pentru o sumă de bani. Pentru că e foarte ușor să crezi asta și este și mai ușor să influențezi un individ să creadă asta. Și știu cum funcționează pentru că m-am abonat la multe și am studiat această piață. Probabil unii oameni chiar au fost ajutați, însă putem cădea de acord că există mulți înfometați în această industrie.
Știai că industria dezvoltării personale este una de 10 miliarde de dolari pe an? ( Sau că Napoleon Hill, inventatorul acestei industrii, a fost și scammer? Succesul este rezultatul unei munci susținute, nu a unui discurs motivațional sau a unui ebook prea scump. Nu toți o să reușim în viață. Știu, e un adevăr greu de digerat, dar asta e realitatea. Nu toți vom avea succes. Șansa o avem, dar capacitatea de a gestiona cât mai bine o situație nu e la îndemâna oricui. Altfel, am trăi cu toții într-o lume plină de milionari, mașini scumpe iar sărăcia ar reprezenta un lux. Și înainte să spui că nu în asta se măsoara succesul, îți voi spune de pe acuma că e doar un exemplu. Nu trăim într-o lume frumoasă, unde totul este minunat și roz. Scuze că îți stric iluziile.
Însă omul de rând nu va accepta acest adevăr. Pentru că el se simte special și vrea să reușească în viață. Și se agață de niște cuvinte frumoase ce vin de la un coach înfometat de bani, fiind motivat. După care, după ce extazul inițial se stinge, revine la vechile obiceiuri. Este bine să motivezi un om, dar nu-i vinde iluzii. Schimbarea este simplă. Este rezultatul unei acțiuni. Acțiunea este la îndemâna oricui. Dacă zici că nu este așa, atunci chiar îți meriți mediocritatea. Nu ai nevoie de un coach să îți spună lucruri generale despre nimic. Mai bine fă ceva. Este mai util. Sau apelează la un mentor, un om ce a realizat ceva în industria pe care vrei să o urmezi. Nu mai da banii pe cursuri oferite de diverși ce îți garantează succesul, îmbunătățirea vieții sau mai știu eu ce. Pentru că toate astea doar tu poți să le faci.
Câțiva oameni s-au prins de faptul că unii deja nu mai cumpără dezvoltarea persoanală și s-au gândit să îți spună ei cât de nașpa e dezvoltarea persoanală aia mainstream și că au ei de fapt adevărul și soluția pentru un anumit preț. Double bullshit. Și apoi mai vin și cei ce condamnă ambele categorii pe un site. 
Dezvoltarea personală funcționează așa: te filmezi 10-20 de minte în timp ce expui chestii generale, arunci niște vorbe cu care inidividul să se identifice. Adică zici multe fără să zici nimic concret. E ca și într-o campanie electorală. La final faci reclamă la programul tău super tare de dezvoltare personală. Să nu uităm de ebook-ul care este gratuit (doar primul) sau în multe cazuri costă. După care pleci în turneu și ții discursuri motivaționale. E la îndemâna oricui. Drumul spre succes oferit de ei este exact ca orice drum din România. Plin de gropi, de proastă calitate și îți vine să înjuri exagerat.
Și probabil te-ai săturat de toți acești iluzioniști. Și te înțeleg. Pentru că programul nostru de dezvoltare personală TIPIC9 este valabil pentru pretul modic de 99.99 lei*. Cumpăra chiar astăzi și vei primi: adevăruri generale, iluzii gratuite dar și o mostră inestimabilă de sinceritate. Acum ai înțeles cum funcționează această industria?
*nu dăm rest, așa că ne poți da direct 100 de lei! 

Urmăreşte-ne pe Facebook!